امام زاده عبدالله 


بارگاه مطهر امام زاده عبدالله در 10 كيلومتري غرب خضري واقع شده است . اين بارگاه ملكوتي كه مهمترين و معتبرترين زيارتگاه اين منطقه است  در روستاي سرسبز و خوش آب و هواي كارشك واقع شده به همين دليل مردم از راههاي دور و نزديك به منظور زيارت و سياحت به اين روستا مي آيند .

 

امام زاده اسماعيل خشكان

 

روستاي خشكان از توابع دهستان كرغند بخش نيم بلوك كه در كنار جاده كرغند واقع شده . اين مزار بر فراز تپه اي واقع شده و به سهولت قابل دسترسي مي باشد .

غار فارس


اين غار در حدود 12 كيلومتري غرب خضري دشت بياض بر دامنه جنوبي كوههاي شمال روستاي ثغوري واقع شده است . در اين محل سه دهنه غار وجود دارد يكي از اين غارها كه بزرگترين آنها نيز بوده است در گذشته هاي بسيار دور فرو ريخته و از آن تنها يك پل حلال مانند در پيشاني غار باقي مانده است كه از نظر جغرافيايي اثري منحصر به فرد و زيباست .

 

چشمه اكبري


چشمه اكبري يك محوطه باستاني و محل تفريحي ايت در دامنه كوهي تقريبا در سمت جنوب غربي خضري واقع شده است . نزديكي اين محل به باغ دهنه و مسير آبكوه خضري باعث شده كه بعنوان يك مركز تفريحي مورد توجه اهالي قرار گيرد . در اين محل در حال حاضر يك چشمه با آب شيرين ، سرد و گوارا و يك چنار بسيار بزرگ و ديدني و تعدادي درختان ديگر وجود دارد . اما بر اساس تحقيقات كارشناسان ميراث فرهنگي در گذشته هاي دور يك مركز جمعيتي مهم بوده است

 

 قلعه دختر


در كوههاي جنوب خضري نزديك كوه خان (آينه) و روستاي خوگ كوهي وجود دارد كه بر بلندترين قله آن خرابه هاي قلعه اي وجود دارد كه به قلعه مشهور است . محلي كه اين قلعه واقع شده است صعب العبور ترين نقطه كوه بوده و دسترسي به آن بسيار مشكل است .

 

  مسجد جامع دشت بياض

 

به استناد قديميترين سند وقفي موجود در اداره اوقاف و امور خيريه دشت بياض اين مسجد را در سال 920 هجري قمري امير رفيع الدين بنا نموده . اين مسجد كه حدود 800 مترمربع مساحد داشته داراي ايوان ها و رواقهايي بوده است . ارتفاع ايوان آن حدود 11 متر بوده ولي در گذشته ارتفاعش بيشتر بوده كه بر اثر زلزله حدود 3 متر از ارتفاع آن كاسته شده است . ساختمان اين بنا آجري بوده وقطر ايوان آن به يك متر و نيم مي رسيده است .

 

 مسجد جامع خضري


مسجد جامع خضري در فاصله يك كيلومتري شهر خضري قرار دارد . به استناد كتيبه سردر آن ، اين مسجد حداقل 2 مرتبه بر اثر زلزله تخريب و مجدداً بازسازي شده است با عنابت به شواهد تاريخي احتمالاً بناي اوليه مسجد مربوط به عصر صفويه بوده است


 
پير مردانشاه

 

دره سرسبز مردانشاه در دامنه كوهاي جنوب خضري كمي بالاتر از باغ دهنه و اردوگاه شهيد كاوه واقع شده است . اين دره به دليل موقعيت جغرافيايي مناسب و وجود چندين چشمه جوشان و عبور رود مشهور و آب كوه از كنار آن ، از نقاط نادر سرسبز طبيعي اين منطقه به شمار مي رود كه بعلت باورها و اعتقادات مذهبي مردم نسبت به اين منطقه هنوز درختان بادامشك آن دست نخورده است و در واقع مثل تابلويي كه از گذشته باقي مانده است نشان دهنده سرسبزي و آبادي اين منطق مي باشد .

قدمگاه دشت بياض

 

اين محل از قديم هم به نام مزار و هم به نام قدمگاه شهرت داشته است . چنانكه حوض و باغهاي اطراف ان نيز به همين نام معروف است و اين مكان مقدس در غرب دشت بياض در كنار رود دشت بياض و روي تپه اي واقع شده است . در اين محل قبرهاي زيادي وجود دارد كه نشان مي دهد اين محل زماني قبرستاني بوه است . به همين دليل سنگ لوح برخي از بزرگان اين روستا در آن پيدا شده است .

  حمام دشت بياض

 

حمام دشت بياض از بناهاي تاريخي مهم اين منطقه است كه در گذشته حمامي بسيار زيبا بوده و داراي كاشيكاريهاي زيبا با تصويري از نبردهاي رستم بوده است . اين حمام نيز چون ساير ابنيه هاي اين روستا در زلزله سال 47 تخريب و خرابه هاي آن باقي است اما تا كنون مرمت نشده است .

باغ دهنه و اردوگاه شهيد كاوه

 

باغ دهنه باغ بزرگي است كه در فصله 7 كيلومتري جنوب خضري در دامنه كوه و در حاشيه جوي آب كوه خضري در گذشته هاي دور احداث شده است و بعنوان يك محل تفريحي مورد استفاده قرار مي گيرد خصوصاً در ايام تعطيل و سيزده بدر از شهرهاي اطراف نيز براي تفريح به اين مكان مي آيند . در كنار باغ دهنه اردوگاه شهيد كاوه در حال احداث و تجهيز است . اين اردوگاه كه اردوگاه استاني است تنها اردوگاه آموزش و پرورش شهرستان بوده و محل مناسبي براي تفريح و استراحت مي باشد .

آب انبارهاي خضري و دشت بياض

 

در شهر خضري و دشت بياض چندين آب انبار وجود دارد كه قبل از زلزله مورد استفاده اهالي قرار مي گرفته است .

  پير ميم

 

در محل قبرستان فعلي ميم تا حود سال 1344 يك بناي ساخته شده از سنگ و آجر بر جاي مانده بود كه معلوم مي شد مرمت گرديده و اصالت اوليه خود را از دست داده . تا اينكه در سالهاي اخير اين بنا توسط مردم بازسازي شد . در هنگام بازسازي سنگ نوشته اي پيدا شد كه به دليل اينكه احتمالاً سطح آنرا به همنظور تبرك و بدست آوردن مقداري خاك مي تراشيده اند كاملاً ناخوانا بود و فقط سنه 73ه.ق در آن نمايان بود .

 

 

1000 کاراکتر باقیمانده است


نقشه شهر

راه های ارتباطی

سامانه پیامک شهرداري : 50002040228398

تلفن شهرداری :8-05632542223 فکس : 05632542226

پست الکترونیک : khezricity@gmail.com

آدرس : خضري دشت بياض - بلوار امام خميني (ره) - شهرداري خضري دشت بياض

كد پستي : 9766111951

بازدید امروز120
بازدید دیروز680
بازدید هفته1241
بازدید ماه1559
کل بازدید447633